Descriere si istoric

 

Revista Etnosfera este un proiect editorial initiat de tanarul colectiv al Centrului European de Studii in Probleme Etnice al Academiei Romane, initiativa ce a aparut pentru facilitarea diseminarii rezultatelor muncii de cercetare si documentare. 

Infiintata in format electronic in anul 2009, revista Etnosfera este un demers interdisciplinar care tinteste o piata inca in formare, aceea a literaturii specializate din stiinta sociala romaneasca. Inca de la inceput, aceasta a fost gandita ca un proiect de sociologie si antropologie culturala, de ecologie organizationala si management intercultural, ce antreneaza conceptul filosofic al integrarii europene, chestiunea europenismului si a traditiei, a drepturilor omului si filosofiei statului si a culturii. In acest fel, Etnosfera a devenit, in timp, un proiect integrator, cu aspiratii monografice, intr-o perioada post-moderna.

DIRECTOR
PhD Radu Baltasiu
Editor sef
PhD Ovidiana Bulumac
Publicatie tiparita
ISSN 2601-8497
ISSN-L 1844-5047
Publicatie electronica
ISSN 1844-5047
Contactează-ne!

Invitatie pentru publicare

Autorii sunt invitati sa elaboreze materialele in conformitate cu instructiunile de redactare si tehnoredactare disponibile pe site, apoi sa le trimita prin e-mail la adresa de mail office@etnosfera.ro cu titlul publicare articol Revista Etnosfera – nume, titlu.

Evaluarea colegiala a articolelor stiințifice (duble blind peer-review) se realizeaza pe baza de anonimat, adica numele autorului nu este comunicat referentilor si numele referentilor nu este comunicat autorului. Autorul va fi informat despre recomandarile si observatiile referentilor in vederea imbunatatirii calitatii articolului stiintific. La propunerea referentilor, se poate refuza publicarea articolului.

Disponibilitate

Revista are o frecventa de aparitie bianuala, fiind in premiera disponibila nu doar in format electronic, ci si in format tiparit incepand cu anul 2018, dupa ce aceasta a fost inclusa, in urma deciziei Biroului Prezidiului Academiei, in cadrul circuitului de publicatii periodice ale Academiei Romane ce beneficiaza de finantare in materie de editare, tiparire si distributie.

Numerele online sunt disponibile in regim gratuit iar cele in format fizic se pot achizitiona din libraria Editurii Academiei Romane. 

Indexare

Momentan revista Etnosfera se află în curs de indexare in mai multe baze de date internaționale.

0

ARTICOLE PUBLICATE

0

NUMERE

0

ANI DE PUBLICARE

0

SUBIECTE

Ultimele publicații